TERMIKUS VÁGÁS

A termikus vágás pontos égetést, egészen konkrétan kohászati termékek vágását jelenti. Tevékenységünk részeként lézerrel, illetve plazmával történő termikus vágást  is vállalunk. A termikus vágás megfelelő módszerét a vágásra szánt termék anyaga határozza meg. A plazmával történő termikus vágás elsősorban a vezető anyagok vágására használjuk, míg a lézeres termikus vágást a sokféleség, a pontosság és gyorsaság jellemzi. 

TERMIKUS VÁGÁS - LÉZER

A lézerrel történő termikus vágás kis hőtartományú alakzatok pontos kivágását biztosítja. A lézeres vágás legnagyobb előnyei a pontosság, a sokféleség, az eldolgozott felület magas minősége és nem utolsósorban a gyorsaság. A lézertechnológiának köszönhetően magas minőséget megkövetelő alkatrészeket tudunk előállítani.   

TERMIKUS VÁGÁS - PLAZMA

A plazmával történő termikus vágás a nitrogén és oxigén keverékét használja az égetéshez.  A technológia koncentrált elektromos ívet használ, mely a plazmasugár hatására magas hőmérsékleten megolvasztja az anyagot. Valamennyi vezető anyag nagy pontossággal vágható ezen technikával.

Érdekli Önt?